Tower Jumpers bekert door

Bekertoernooi heren 1

Afgelopen zaterdag heeft heren 1 zich weten te plaatsen voor de volgende ronde van het bekertoernooi! Na een drietal zware wedstrijden in de bloedhete oosterboshal moest de rekenmachine eraan te pas komen om de definitieve stand te berekenen.

First game

De eerste wedstrijd was tegen Bouncers, een team met een zeer sterke center welke goed uit de startblokken kwam. Na een moeilijk eerste kwart stond er een flinke achterstand op het bord, echter vanaf dat moment werd de inhaalslag ingezet. Uiteindelijk ging deze wedstrijd met enkele puntjes verloren.

Second game

De 2e wedstrijd leek op voorhand een oneerlijke strijd. De Tower Jumpers moesten direct na de zware 1e wedstrijd door tegen het beste team van de dag: Onze Gezellen. Deze ploeg heeft de beschikking over een mooi uitgebalanceerd team met veel atletisch vermogen. Vanaf het eerste moment ging de druk er dan ook stevig op. Ondanks deze druk wisten de barnevelders goed mee te komen en bleef het verschil beperkt tot enkele punten. Eind 2e helft bleek echter de gastank leeg en liep de score op in het voordeel van OG. Zij bleken ook de uiteindelijke winnaar van de dag met 3 winstpartijen.

Last game

De laatste wedstrijd was tegen Scylla, een zeer geroutineerde ploeg uit het Noorden met een flink fysiek overwicht ten opzichte van de Tower Jumpers. Doordat Scylla had gewonnen van de Bouncers met een minimaal verschil was er nog een kans voor Barneveld om de 2e plaats te bereiken. Deze 2e plek geeft toegang tot de vervolgronde in het bekertoernooi. Er was dus een duidelijke incentive voor de mannen om hard te knokken. De wedstrijd begin echter uiterst stroef aan beide kanten met een lage score tot gevolg. De 2e helft kwamen beide teams op stoom maar bleek TJ de betere benen te hebben. Vanuit de fast break werd er een aantal maal makkelijk gescoord maar een ware driepunt barrage deed Scylla de das om. Vier opeenvolgende driepunters maakte het verschil onoverbrugbaar en een duidelijke winstpartij voor de Barnevelders.

Een dank aan de vrijwilligers die deze dag mogelijk hebben gemaakt!

4 september 2017

Eddy

Deel dit artikel

Realisatie: Eddy Vermeer