Rolstoelbasketball

Sinds september 2016 is er een rolstoelbasketbal team gestart bij de Tower Jumpers. Dit team is gestart na en clinic die eerder dat jaar gegeven werd voor belangstellenden. Inmiddels zijn we met 5 spelers. We trainen om de week op dinsdagavond van 19.30-20.30 in de Oosterboshal.

Rolstoelbasketbal is voor iedereen toegankelijk. Je hoeft in het dagelijks leven niet in een rolstoel te zitten om mee te mogen doen met deze sport. Iedereen is welkom! Tijdens de trainingen staan het plezier hebben in basketbal en het aanleren van de fundamentals voorop.

Ook streven we naar optimale participatie binnen het verenigingsleven van de Tower Jumpers. Het team speelt (nog) niet mee in een competitie, maar doet wel mee in familietoernooien van de club. Ook wordt er gekeken naar mogelijkheid van deelname bij de Streetball Masters. De deelnemers maken gebruik van rolstoelen van de club.

Deze rolstoelen zijn na een fondsenwerfactie gesponsord door Fonds Gehandicaptensport https://www.fondsgehandicaptensport.nl/ en het maatschappelijke Rabofonds van de Rabobank https://www.rabobank.nl/lokale-bank/gelderse-vallei/sponsoring/. De club is erg dankbaar voor deze donaties. Er zijn in totaal 10 rolstoelen, dus er is ruimte genoeg voor meer deelnemers.

Ben je geïnteresseerd om een training mee te doen of om te komen kijken, neem dan contact op met de trainer, Bouke Bisschop, via boukebisschop@gmail.com of 06-51579945. Wil je nog meer informatie over het rolstoelbasketbal dan kun je het beleidsplan van het rolstoelbasketbal hier downloaden.

Realisatie: Eddy Vermeer