Tower Talks | Augustus 2020

Ondanks een bewogen afsluiting van het seizoen ’19/’20, staat het seizoen ’20/’21 op het punt om te beginnen. In deze nieuwsbrief vind je belangrijke informatie over o.a. de start van het seizoen, coronamaatregelen, 3×3 competitie en nieuwe tenues.

Seizoenstart
Aanstaande dinsdag 1 september starten wij weer met het seizoen! Trainingstijden zijn terug te vinden in de groepsapps en op de website. Zorg ervoor dat je sportlink (basketball app) hebt geïnstalleerd op je telefoon, hier zal het wedstrijdschema in te vinden zijn. Het tafel- en fluitschema zal binnenkort ook gecommuniceerd worden.

Corona maatregelen
Zoals elke vereniging zijn wij genoodzaakt rekening te houden met de maatregelen omtrent Corona. Er zijn een aantal zeer duidelijke regels welke gelden voor een bezoek aan de sporthal:Bij ziekte verschijnselen, blijf thuis en informeer je coach; Houd 1,5 meter afstand met personen van 18 jaar en ouder (uitzondering tijdens het sporten). Dit geldt ook voor de kleedkamers, tribunes en kantine;
Er zullen in de sporthal enkele instructies zichtbaar zijn, bv. Handen reinigen en looproutes. Dit is niet vrijblijvend maar dient opgevolgd te worden. Als je plaatsneemt in de kantine, meld je dan aan via de QR code die bij de kantine hangt. Het volledige protocol is te vinden op: https://www.basketball.nl/competities/competitiezaken/coronavirus/

Beheerder Corona maatregelen
Voor het beheren van de corona maatregelen zoeken wij nog een beheerder. De beheerder houdt toezicht op het handhaven van de maatregelen en is het eerste aanspreekpunt voor zaken m.b.t. corona. Wil je hier iets in betekenen, laat het weten door te emaillen naar info@towerjumpers.nl.

Contributie seizoen ’19/’20
I.v.m. het vroegtijdig stoppen van het vorige seizoen hebben we de contributie niet geïnd voor april, mei en juni 2020. We hebben deze periode wel zaalhuur betaald. We bespreken met de gemeente wat de financiële gevolgen zijn maar voorlopig gaan we de contributie voor de maanden april, mei en juni nog niet innen.

Algemene Ledenvergadering: 5 November 2020
Op donderdag 5 november om 20.00h vindt de Algemene Ledenvergadering plaats. Ieder lid van de vereniging is hiervoor uitgenodigd en het is belangrijk om hierbij aanwezig te zijn. Om iedereen de ruimte te geven bij de vergadering aanwezig te zijn zullen er geen trainingen gelijktijdig plaatsvinden.

3×3 Nederland – competitie
Dit jaar start de NBB met een 3×3 competitie voor clubs. We hebben een aantal teams ingeschreven, namelijk u15, u18 en twee herenteams. De definitieve invulling van de teams (max. 6 per team) zullen we in de komende periode gaan vormgeven. Leuk feitje; vanwege het succes van ons 3×3 toernooi (op het Torenplein) heeft de NBB gevraagd of wij enkele wedstrijddagen willen organiseren in de Oosterboshal.

Nieuwe wedstrijd tenues
Tower Jumpers krijgt in de loop van het komende seizoen nieuwe reversibel wedstrijd tenues. Deze tenues worden betaald via onze sponsoren (Pieter Jelle bedankt voor het aanleveren van een sponsor!). De tenues worden speciaal voor Tower Jumpers ontworpen en zijn dus uniek in de basketbal wereld.

Op dit moment worden de tenues ontworpen. Een aantal voorbeelden zijn toegevoegd. Mocht je zelf ook nog een supergaaf ontwerp hebben stuur dit dan naar ons toe voor 15 september 2020 (info@towerjumpers.nl). Na 15 september zal via Tower Talks de mooiste ontwerpen worden voorgelegd aan de leden. De leden kunnen een voorkeur aangeven voor het mooiste ontwerp. Het bestuur maakt dan uiteindelijk de definitieve keuze.


Partnerschap met Landstede Hammers
Tower Jumpers gaat komende seizoen een partnerschap aan met eredivisieclub Landstede Hammers uit Zwolle. Landstede Hammers is de regerend kampioen van Nederland. Zij wil graag haar kennis delen met clubs uit de regio en tegelijkertijd haar regionale binding vergroten.

De samenwerking tussen Tower Jumpers en Landstede Hammers is gericht op drie pijlers. De clubs proberen elkaar te versterken op maatschappelijk, sportief en commercieel gebied. Zo verzorgt Landstede Hammers ieder seizoen meerdere clinics, waarvan één in onze eigen sporthal, gericht op (jeugd)spelers en coaches. Daarnaast worden er gedurende het seizoen drie themadagen georganiseerd, die plaatsvinden in het Landstede Sportcentrum. Onderwerpen als coaching, teamontwikkeling, beleid, communicatie en organisatie komen dan aan bod. Verder versterken de clubs elkaar op digitaal vlak, onder andere door de samenwerking te delen via social media en de website.

Een ander voorbeeld uit de overeenkomst is de regeling dat ieder lid van Tower Jumpers twee wedstrijden per seizoen van Landstede Hammers kan bezoeken. Mocht je interesse hebben in het bezoeken van een wedstrijd geef dit dan door aan John Niemeijer.

Landstede Hammers nodigt in het seizoen ook de U12 van Tower Jumpers uit om een wedstrijd te spelen tegen een U12 team van een andere partnerclub. De wedstrijd vindt plaats tijdens de pauze van een wedstrijd van Landstede Hammers. Indien mogelijk vindt dit meerdere keren per seizoen plaats.

Tot slot nodigt Landstede Hammers één keer per seizoen het bestuur en sponsoren van Tower Jumpers uit voor het bezoeken van een wedstrijd in de Businessclub. Op die manier kunnen we iets extra’s terugdoen voor onze sponsoren.

Aan het einde van het seizoen zal het partnerschap worden geëvalueerd. Op basis van deze evaluatie zal het bestuur beslissen of het partnerschap wordt verlengd.

Damesteam proeftrainingen
Komend seizoen vinden er ook weer een aantal proeftrainingen plaats van het Damesteam. Ben je geïnteresseerd om hieraan mee te doen meld je aan via info@towerjumpers.nl

Spelersbewijs en Scheidsrechtersdiploma
Het is vanaf U18 de bedoeling dat iedereen die nog niet een scheidsrechtersdiploma heeft, deze gaat halen. Daarnaast is het belangrijk dat je weet wat de spelregels zijn voor Basketbal en dien je, indien je wedstrijden speelt, je spelregelbewijs te halen. Dit kan via https://www.basketballmasterz.nl/ met behulp van je sportlink account! Kom je hier niet uit neem dan contact op met info@towerjumpers.nl.


Voor vragen/opmerkingen/suggesties over bovenstaande: info@towerjumpers.nl

2 september 2020

Eddy

Deel dit artikel

Realisatie: Eddy Vermeer